Ik heb twee jaar gesukkeld met huidklachten; blaasjes waarvan niemand wist wat ze waren en ondraaglijke jeuk.
Een vriendin vertelde me over Oligoscan. Zo kwam ik toevallig bij Sofie terecht.
Ik had geen enkele verwachting noch hoop op genezing. Twee dermatologen en een aantal bezoeken aan UZ Gent leverden immers niets op, het was een auto-immuunziekte waar ze niets aan konden doen.
Dus ja, wat kon Sofie dan wel voor mij betekenen…??
Groot was mijn verbazing toen Sofie mij wel wist te vertellen wat er allemaal scheef zat.
Onder haar deskundige leiding veranderde ik mijn eetpatroon en neem ik nu ook de voorgeschreven supplementen.
Hoewel het niet mijn hoofd bedoeling was, verloor ik op een rustig tempo al een aantal kilo’s. Ik voel me super! Maar vooral, na twee jaar afzien, ben ik eindelijk verlost van die vervelende blaren en jeuk!
Ik ben er Sofie dan ook heel dankbaar om.
-Ann, 56, bibliothecaresse
Na de zoveelste opstoot van fibromyalgie en uitputting, burn-out, oververmoeidheid,…word ik verplicht om maanden thuis te blijven. Als leerkracht en mama en oma, is dit heel moeilijk te aanvaarden. Ondanks ziekenhuisopname en braaf medicatie slikken, ga ik geen stap vooruit.
Waarom dan niet eens een diëtiste proberen, op aanraden van mijn dochter die Sofie kende.
Eerlijk …zo jong….zou Sofie me wel kunnen helpen. Maar al gaande het eerste gesprek, krijg ik meer inzicht in mijn foute voedings-  en eetgewoontes. Het gevoel van- eindelijk-iemand- die -me-begrijpt-en – me – op weg – helpt, overvalt me.
Met meer hoop en energie van -dit komt goed-, volg ik strikt de raad van Sofie. Maar ondanks lichte verbetering en me mentaal veel beter voelen, blijft er lichamelijk iets sluimeren.
Op aanraden van Sofie volgt een uitgebreid stoelgang onderzoek: schimmels, slechte bacteriën
en een parasiet tasten mijn darmen en lever aan.
De opluchting om eindelijk te weten wat er fout ging, al 20 jaar, is groot.
Twee antibioticakuren en een strikte opvolging van mijn voeding, zorgen ervoor dat ik eindelijk weer de energie vind en de hoop om terug te gaan werken en een normaal leven te leiden. En de twee kledingmaatjes minder vinden we natuurlijk ook niet erg.
Het zal nog wel een tijdje duren eer ik volledig hersteld ben, maar ik heb er volle vertrouwen in dat met de professionele begeleiding van Sofie, dit ook zeker zal lukken.
Ria, 52, docente
Wat ben ik blij dat ik Sofie ontdekt heb! Van bij de start heeft ze me ontzettend goed geholpen een nieuwe kijk te krijgen op eten en al zijn voedingswaarden.
Geen dieetspullen meer, maar enkel nog ’the good stuff’ met optimale voedingswaarde.
Als het even een beetje moeilijker is door mijn zwangerschap en de goestingskes me overheersen, geeft ze me ze steeds gezonde alternatieven zodat mijn baby’tje alle gezonde voedingsstoffen krijgt door het elimineren van de ongezonde suikers en vetten, maar die drang naar vreemde ongezonde spullen tóch wordt bevredigd door gezondere alternatieven. 🙂
Mijn zwangerschapskilootjes worden erg mooi gecontroleerd op die manier. Ik voel me echt heel goed bij deze nieuwe zienswijze van eten, zowel voor als tijdens mijn zwangerschap. Hoewel ik hier toch wat voor vreesde, voelt ook mijn man zich heel goed bij ons nieuw eetpatroon en deze nieuwe levensstijl !
Alles wat ik klaarmaak valt in de smaak, ook wanneer ik rap rap iets in elkaar tracht te flansen. Sofie is ook altijd ontzettend vriendelijk en erg behulpzaam. Een toppertje!
-Kathleen, 32, juriste
“Sofie heeft mijn leven veranderd, of toch de kwaliteit ervan. In het begin deed het wat raar, om na jaren van diëten plots volle producten te gaan gebruiken, geen calorieën te moeten tellen,… In onze klassieke dieetgewoonten was het niet te rijmen. Dat was dan ook mijn bezorgdheid; of ik met dit voedingspatroon wel ging afvallen.
Het was wennen, “op dieet gaan” en toch watertanden bij het idee van de volgende maaltijd of het volgende tussendoortje. Na >20 jaar van stress eten, schuldgevoelens en eetbuien gevolgd door overgeven, was het de eerste keer in mijn leven dat ik op een geleidelijke manier kon afvallen, zonder de dwang te voelen dat het allemaal rapper zou moeten. Op deze manier heb ik een gezond eetpatroon opgebouwd, waarbij Sofie af en toe bijstuurde. Sommigen dingen heeft ze geschrapt en vervangen door andere (verrassende) voedingsmiddelen, waar ik me veel beter bij voel. Ik mis het vroegere eetpatroon eigenlijk niet, integendeel. Ik weet dat als ik zo blijf eten, mijn gewicht stabiel blijft en zo heb ik geen stress meer rond eten.
De eetbuien en het overgeven zijn verleden tijd en ik voel me mentaal veel sterker. Ik blijf ook terecht kunnen bij haar om alles in goede banen te leiden en leer nog elke keer iets nieuws bij.”
-Maria, 51, zelfstandige
Ik kwam bij Sofie terecht omdat ik wat gewicht wilde verliezen en omdat ik me opgeblazen voelde en altijd moe was. Volgens haar had ik een schimmelovergroei in mijn darmen… Ik had hier nog nooit van gehoord, maar ik heb mijn voeding veranderd en de supplementen genomen die zij me aanraadde. Nu heb ik geen last meer van constipatie, het opgeblazen gevoel is weg, ik heb terug energie en het beste van al: ik heb geen zin meer in suiker! Het gewicht blijft er traag maar zeker afgaan, ik vind het vooral belangrijk dat ik geen honger heb en ook af en toe eens mag zeuren.
Ik wou dat ik haar 20 jaar eerder gevonden had!
-Marijke, 46, bediende
Ik wou, als drukbezette mama, wat structuur in mijn voeding brengen, kilo’s verliezen en een oplossing vinden voor mijn darmproblemen… Sofie vroeg door op mijn gezinssituatie doordat ik vertelde over mijn eigen darmklachten.
Mijn oudste zoontje is gediagnosticeerd met ASS toen hij 4 was.
Hij was ook altijd geconstipeerd en kon maximum 1-2x/week naar het groot toilet gaan, telkens met veel drama. Het was ook een heel moeilijke eter…
Ze heeft de voeding van ons hele gezin aangepast, stelselmatig, en zei dat het gedrag van mijn zoontje ook ging veranderen als we alles goed opvolgden. Ik heb een heleboel voedingsmiddelen in huis moeten halen waar ik nog nooit van gehoord had maar dat wende gelukkig snel.
We zijn nu een goeie 6 maand later en mijn zoontje reageert anders nu, hij kijkt helderder, is meer “aanwezig”! Hij heeft ook veel minder buien en is in het algemeen welgezinder en sneller tot de orde te roepen. Hij begint ook meer en meer dingen te lusten, wat ons het leven een pak aangenamer maakt! Hij gaat ook veel vlotter naar het toilet nu, zo goed als elke dag!
Hij heeft nog wel een weg af te leggen, maar volgens Sofie is het perfect mogelijk om op deze leeftijd (hij is nu 6) nog van het autisme af te geraken.
Hij is dit jaar aan zijn eerste leerjaar begonnen en dat gaat een pak beter dan wij en de school eerst verwachtten. Hij ligt ook beter in de groep nu en maakt gemakkelijker vriendjes.
Ik snap niet dat het niet breder geweten is dat voeding zoveel invloed heeft op autisme… Ik vertel het dan ook tegen iedereen nu!
Het was niet gemakkelijk om onze gewoonten te veranderen in het begin (en nu nog), maar ik kan altijd bij haar terecht met vragen of als ik er nood aan heb om eens te ventileren. Sowieso is het het allemaal zo hard waard als ik zie hoeveel beter mijn zoontje functioneert! Ik leer ook nog bij elke keer ik bij haar ga! Ik vind het ook heel sterk dat ze nog zo jong is, maar gewoon zoveel weet en zoveel inzicht heeft. Ik had dit helemaal niet verwacht toen ik de eerste keer bij haar ging, ik heb er al zoveel meer uitgehaald dan ik initieel verwachtte.Ikzelf heb nog wat meer structuur nodig omdat ik nu vooral focus op hem, maar hij is sowieso mijn prioriteit nu en ik ben momenteel al blij als ik voor hem de juiste keuzes kan maken. Ik ben Sofie gigantisch dankbaar!
– Aurelie, 29, klinisch psychologe
Ik ben als vertegenwoordiger altijd onderweg en ben nogal een bourgondiër. Met de jaren zijn de kg’s er dus aan blijven plakken, vooral op mijn buik. Mijn dokter zei dat ik bijna diabetes had en zei dat ik iets ging moeten veranderen. Ik had al een paar andere dingen geprobeerd, zoals een eiwitdieet. Dat was gemakkelijk en werkte wel maar alles kwam er nog sneller terug bij erna. Ik ben dan op aanraden van de dokter toch maar op zoek gegaan naar een diëtiste en kwam bij Sofie terecht. Er waren zoveel dingen die ik dacht dat niet goed waren, die wel gezond zijn volgens haar!
Als ik alles kan doen zoals zij zegt, heb ik eigenlijk geen honger. Het is niet gemakkelijk want ik krijg overal vanalles aangeboden en ze weet dat wel… Ze zegt altijd dat het al goed is als ik de juiste ingesteldheid heb en thuis de juiste keuzes maak.
In het begin ging het heel snel, nu gaat het wat trager maar dat is waarschijnlijk ook doordat ik het al sneller eens laat varen. Maar ik ben 8 maand geleden begonnen en mijn buikje is al veel platter. Ik zit nu op het kleinste gaatje van mijn riem. En volgens de dokter staat mijn suiker terug normaal. Mijn volgende plan is om te beginnen sporten want ik heb nu toch energie over. Heel tevreden dus over Sofie haar opvolging!
– Anthony, 56, vertegenwoordiger

Deel je eigen getuigenis!