Sofie geeft je een holistisch antwoord op jouw vragen en lichamelijke ongemakken; ze kijkt naar het volledige lichaam en zoekt patronen in klachten en symptomen.

 

Holistische – ook wel integratieve of functionele voedings- en geneeskunde genoemd – bouwt voort op de klassieke geneeskunde en behandelt klachten door de oorzaak aan te pakken.

 

Hormonale balans, gezonde darmflora, zelfzorg, eigenliefde en stressmanagement zijn volgens Sofie de bouwstenen van een optimale gezondheid die uitmondt in hopen energie en een slank(er) maar vooral gezond(er) lichaam.

 

Haar doel is om mensen te begeleiden naar een betere versie van zichzelf door ze te informeren zodat ze niet afhankelijk zijn van media, dieetgoeroes en dure dieetproducten. Ze haalt grote voldoening uit mensen op weg te zetten hun gedrag en gewoonten aan te passen, te zien hoe het lichaam zichzelf regenereert en men zich daardoor als herboren voelt.

 

Sofie is zelfstandig diëtiste, erkend door het RIZIV en lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten. Ze heeft een privépraktijk in Lochristi en is lid van het team van Fly-Over, een groepspraktijk die zich toespitst op de gezondheid van vrouwen, moeders en hun kinderen.

 

Sofie bezit een bachelor diploma in de Voedings- en Dieetkunde en is één van de handvol gecertificeerde GAPS therapeuten in België.

 

Gezondheid, genezen en mensen helpen zijn niet gewoon haar job, maar een passie en levensstijl. Vanuit die optiek, is Sofie voortdurend bezig met zichzelf bij te scholen, en verslindt ze het ene boek na het andere. Daarnaast volgt ze momenteel ook nog een Masteropleiding aan het Institute of Nutritional Endocrynology (INE) in Texas, Verenigde Staten.

 

Naast haar passie voor voeding, koken en gezondheid, houdt ze er ook van om zélf te experimenteren in de keuken (tot grote vreugde van haar man). De tijd die overblijft, vult ze graag aan met reizen, lezen, gewichtheffen, yoga en wandelingen met de hond.